Bij de term “Sportmassage” zou men kunnen denken dat deze vorm van massage enkel bestemd is voor sporters. Maar dit is zeker niet het geval, voor zowel sporters als niet-sporters kan sportmassage zeer nuttig zijn!
We bewegen vaak te veel ineens, te intensief of op een verkeerde manier. Dit kan gebeuren op het werk of in de vrije tijd, maar in de praktijk blijkt vooral tijdens het beoefenen van onze sport. Spierpijn, ophoping van afvalstoffen en vermoeidheid kan hierdoor optreden en wanneer het lichaam hier niet voldoende van herstelt, zal overbelasting of zelfs een blessure het gevolg zijn.
Sportmassage geeft het lichaam een duwtje om zelf aan het herstel te werken en dit proces te versnellen, maar het kan het lichaam ook voorbereiden op een wedstrijd als onderdeel van de warming-up. Het verschil tussen herstellend of voorbereidend zit allemaal in het tempo en de handgrepen die de sportmasseur aanhoudt.
Samengevat zijn de effecten van een sportmassage:
- Betere doorbloeding
- Verbeterde stofwisseling
- Afname / toename spierspanning
- Minder stijfheid
- Minder pijn
- Betere gemoedstoestand
- Verbetering in het slaappatroon
De sportmassage of behandeling hoeft niet altijd in mijn praktijkruimte plaats te vinden. Indien gewenst kan deze ook bij u thuis, op uw bedrijf, uw sportclub of sportevenement plaats vinden.
Medical Taping tegen hooikoorts succesvol toegepast!
Binnen het Medical Taping Concept bestaat een tapetoepassing die de hooikoortsklachten sterk kan verminderen of zelfs ervoor kan zorgen dat iemand klachtenvrij het seizoen doorkomt. De resultaten zijn spectaculair en het is een gemiste kans om deze tapemethode niet toe te passen bij iemand met hooikoorts.
Hoe kan Medical Taping bij hooikoorts werken?
Net zoals door een bindweefselmassage invloed kan worden uitgeoefend op segmentale relaties binnen het lichaam, heeft een behandeling met CureTape ook effect op de segmentale structuren met als voordeel dat tapen een 24- uurs behandelmethode is.
De behandelmethode voor tapen bij C.O.P.D.- en bij hooikoorts-patiënten komen met elkaar overeen omdat beide keren de uitwerking van de tape, via de segmentale relatie van de huid waarover de tape wordt aangelegd, met de pleurae, bronchiën en longen verloopt.
Na één keer tapen is er sprake van een nawerking gedurende een kortere of langere periode (meerdere weken). Bij chronische klachten kan de tape opnieuw gezet worden. C.O.P.D. patiënten geven aan dat ze over meer longinhoud beschikken en dat ze minder medicijnen nodig hebben.