HIIT AND RUN

Wist u dat je bij P.E.Sports Performance nu ook kan starten met kracht- uithoudingsvermogen- en coördinatietrainingen. (FULL BODY workout) Ontdek het trainen met de Blazepod. (zie demo fim hieronder. Ben jij gezond sportief en tussen de 17 en 60 jaar oud? Heb jij een basisconditie en kun je minimaal 30 minuten nonstop hardlopen? en doe jij regelmatig zelf intervaltrainingen? Dan is dit iets voor jou! Ik zoek deelnemers voor een try-out van een geheel nieuwe HIIT and RUN-training voor hardlopers. Daag jezelf uit en geef je op voor deze nieuwe training.

Blazepods. Train je reactiesnelheid effectiever met deze innovatieve, nieuwe BlazePods en perfectioneer je behendigheid! De BlazePods werken met lichtsensoren en kunnen, afhankelijk van de training, in verschillende kleuren en kleurreeksen worden aangepast. De BlazePod wordt uitgeschakeld door opzettelijke aanraking.

Ik hoop u in alle goede gezondheid in deze nare periode van de corona crisis te mogen verwelkomen bij de lessen van Be-running en P.E.Sports Performance.

Stuur een e-mail naar info@be-running.nl met je inschrijving.

#StayStrong and #StayFit

 

 

Het acroniem HIIT wordt veel gebruikt in de fitness. Je kunt er niet om heen en dat zou je ook niet moeten willen. Het is een afkorting voor High Intensity Interval Training en het is een methode voor het gebruik van een uitbarsting van maximale intensiteit met periodes van rust of lage intensiteit, en wordt algemeen beschouwd als de meest effectieve manier om maximaal vet te verbranden en de conditie te verbeteren. Wat HIIT extra aantrekkelijk maakt is de veelzijdigheid. Je kunt het overal bij gebruiken, van Tabata tot touwtje springen en oefeningen met lichaamsgewicht zoals fietsen, hardlopen en standaard lifts, en het kan je een vermoeiende, spierenbelastende training geven die je in 25 minuten of minder kunt afronden.

Een HIIT is meestal een training tussen de 10 en 30 minuten. Je kunt ze op heel veel verschillende manieren uitvoeren. Over het algemeen bestaat een training meestal uit een warming-up, gevolgd door een aantal oefeningen die je achterelkaar in intervallen uitvoert. De intervallen kunnen verschillen tussen de 10 seconden en 5 minuten op hoge intensiteit. De rustmomenten tussen deze intervallen zijn korter (vaak 30 seconden) en kunnen bestaan uit een actieve rust (lage intensiteit) of complete rust. Vervolgens sluit je de training af met een cooling-down.