Persoonlijke begeleiding

U heeft besloten om te gaan hardlopen, om het hardlopen als middel tot gewichtsreducering in te zetten, gezonder te leven of ander sportief doel, en u heeft professionele begeleiding nodig. Die u helpt om op een verantwoorde wijze de eindstreep te halen.

Runningtherapie

Voor individuele begeleiding bij een vooraf gesteld doel, om valkuilen te omzeilen en om altijd een vraagbaak achter de hand te hebben. runningtherapie
Voor het therapeutisch inzetten van de ‘rustige duurloop’ ten behoeve van mensen met een depressie of andere psychische klachten.
Mensen die sporten hebben vijftig procent minder kans om een psychische stoornis te ontwikkelen dan mensen die niet sporten. (zie pagina runningtherapie)

 

Conditie en Hersteltrainingen

De Rehaboom is een methodische aanpak binnen de sportrevalidatie. Tegenwoordig wordt actieve revalidatie boven rust gekozen. Om na een periode van niet sporten je conditie of terugkerend van een blessure je conditie op te bouwen, wordt gebruik gemaakt van de methode Rehaboom. Speerpunten binnen deze revalidatie zijn opbouw van kracht, snelheid en uithoudingsvermogen. Er wordt individueel op maat voor u een schema gemaakt en onder begeleiding gegeven. Geschikt voor alle sporttakken!

Bij een blessure kan altijd het beste een arts of fysiotherapeut worden geraadpleegd. Pas na de diagnose, behandeling of goedkeuring kan verantwoord worden gestart met de revalidatie- of hersteltraining. Zonder professionele begeleiding is de kans groot dat de aansluiting naar een groepstraining of het spelen van wedstrijden te vroeg plaats vindt met als gevolg dat de speler weer geblesseerd kan raken. Met sport specifieke revalidatie- of hersteltraining kan deze terugval worden beperkt. Meer weten!! maak dan een afspraak, want als gediplomeerd Conditie- en hersteltrainer volgens het Rehaboom-principe help ik u graag op weg.