RN7 traint in aanloop naar de Zevenheuvelennacht met een aantal hardlopers uit de regio. Woensdagavond vond de tweede training onder leiding van hardlooptrainer Paul Eichelsheim plaats.

Hij bereidt een groep van zeven hardlopers voor op de zeven kilometer van de Zevenheuvelennacht op 17 november.

Ik ben Tristan Kans (18) uit Dongen. Ik ben stagiair journalistiek bij RN7 en ga van dichtbij meemaken hoe een groep hardlopers en ik worden getraind voor de Zevenheuvelennacht.

De trainingsavond 3

Het was weer woensdagavond, dat betekent vanuit de redactie van RN7 omgekleed en weer door naar het Goffertpark. Bij de ondertussen bekende Schuilkoepel in het park verzamelden we en begon de warming-up. Als vervolg op de warming-up mocht de groep rekken en strekken en liepen we nog een rondje om echt warm te worden. Na de warming-up was het tijd voor het echte werk. Op de planning stond een duurloop van 7 kilometer, dat is dus even lang als de Zevenheuvelennacht zelf. Van te voren werd nog besproken dat het nog geen wedstrijd was en dat we als groep bij elkaar moesten blijven. De loop duurde uiteindelijk 49 minuten, voor de één net iets korter, voor de ander net iets langer. Een uitgestippelde route was het niet, maar het grootste gedeelte van de avond liepen we om het gehele Goffertpark heen.

DE TRAININGSAVOND 2

Woensdagavond kwam ik weer aan bij het openluchttheater in het Goffertpark. De warming-up was verdeeld in twee delen. We begonnen het eerste deel met een rondje lopen door het park op gematigd tempo. Het tweede deel bestond uit de standaard warming-up en het rekken en strekken. Daarna hadden we nog een vragenronde. Daarin hebben we het vooral gehad over het doseren van je tempo tijdens de Zevenheuvelennacht, zodat je niet halverwege kapot bent, maar ook geen energie overhebt als je klaar bent.

Eenmaal warm konden we gaan lopen. We liepen naar een T-splitsing in het Goffertpark. Daar begonnen we aan de opdracht van de avond. Arbeidsintensieve interval training, oftewel megaveel sprintjes met korte pauzes. Vijf keer tien secondes sprinten en dan vijf keer twintig secondes. Na een korte cooling-down, deed ik nog een interview met Paul Eichelsheim en deelnemer Berry Teunissen over de reden om mee te lopen en de trainingen. Op naar volgende week!

Bron:RN7

De trainingsavond 4

Woensdagavond verzamelden de lopers zich weer bij het openluchttheater in het Goffertpark. Op de planning stond een training met sprint, dribbel en wandel. Dat afgewisseld voor 4,5 kilometer lang. Eerst was het tijd voor een warming up. Deze bestond uit de standaard oefeningen, gevolgd door het rekken en strekken.

Eenmaal warm konden we gaan lopen. We liepen een flink blok vanaf het Goffertpark. Het was steeds vijftig meter wandel, honderd meter dribbel, vijftig meter wandel en uiteindelijk tweehonderd meter sprint. Na een korte cooling-down en strekken, deed ik nog een interview met loper Yvette Taken. Verder interviewde ik, net als iedere week, hardloopcoach Paul Eichelsheim die de groep leid. Ik sprak hem over de vooruitgang en de trainingen van de avond. Op naar volgende week!